Παρασκευή Γρομητσάρη – Μαραγιάννη

Συμβολαιογράφος Αθηνών – Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου της Σορβόννης
Μεταπτυχιακό στο Γαλλικό Δίκαιο Ακινήτων
Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Περιβάλλοντος
Πρώην Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού
Ομιλούμενες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Τούρκικα , Ισπανικά

Σύντομο βιογραφικό

Το 2003 εισήχθην στη Νομική Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 2007.

Κατόπιν, έφυγα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία απ’ όπου έλαβα το 2009, Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Ακινήτων (το αντίστοιχο με την κατάρτιση επί του δικαίου των ακινήτου των γάλλων συμβολαιογράφων) από τη Νομική του Montpellier και το 2010 Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος από τη Νομική της Σορβόννης (Universite Paris I- Sorbonne).

Στη συνέχεια το 2010 προχώρησα σε εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, πάνω στη δασική νομοθεσία (Το δασικό δίκαιο – Συγκριτική μελέτη μεταξύ του γαλλικού και του ελληνικού δασικού δικαίου), η οποία ολοκληρώθηκε το 2016. Στο μεταξύ, πέτυχα στις εξετάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού, αλλά , εν τέλει, κατέληξα στην Ελλάδα, όπου πέτυχα στο διαγωνισμό των Συμβολαιογράφων (3 η σε σειρά επιτυχίας στην Αθήνα).


Αναλαμβάνω κάθε είδους συμβολαιογραφικές πράξεις και ομιλώ , πέραν της μητρικής μου, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και τούρκικα.


Κατάγομαι από Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησα μέχρι την εισαγωγή μου στη Νομική Αθηνών.

Προέρχομαι από οικογένεια νομικών (ο παππούς μου, Κωνσταντίνος Μαραγιάννης υπηρέτησε ως συμβολαιογράφος Αγρινίου από τα έτη, η μητέρα μου είναι εν ενεργεία συμβολαιογράφος Αγρινίου και ο πατέρας μου εν ενεργεία δικηγόρος Αγρινίου με πολλαπλές επιτυχίες σε σειρά υποθέσεων).